FORSIDEN   |   PROFIL   |   HANDELSBETINGELSER   |   BELIGGENHED   |   KONTAKT    
Søg i produkter:
Bagergården · Torvet 2, st. · 3720 Aakirkeby · Telefon +45 56 94 00 60 · vin@bornholmsvinforsyning.dk    
Indkøbskurv
Indkøbskurven er tom
Åbningstider i butikken
Mandag – fredag
11.00 – 17.30
Lørdag
10.00 – 13.00

BEMÆRK: Fra december har vi åbent alle hverdage




Vis kotrolrapport

Hvis du har et spørgsmål om vin, vil vi gerne søge at finde svaret. Send spørgsmålet til vin@wolff.dk

 

 

Rødvin og hovedpine

Man får hovedpine af vin, der er megen garvesyre i. Derfor drikker min kone kun hvidvin.

Det er rigtigt, at man kan få hovedpine af at drikke rødvin. Men det skyldes næppe garvesyren, men derimod indholdet af svovl. En del af problemet kan løses ved iltning af vinen, når den trækkes op. Dekantering er også en god ting, idet svovlet langsomt forsvinder.

Får man alligevel hovedpine, kan vine fra områder, hvor jorden bl.a. består af vulkansk aske anbefales. Ofte er der her naturligt svovl i vindruerne. Det betyder, at det enten er unødvendigt at tilsætte svovl eller, at det kun er nødvendigt at tilsætte små mængder.

Der gælder eksempelvis Bornholms Vinforsynings vine fra kooperativet i Cogolin i Provence. Disse vine er kun tilsat meget små mængder af svovl. Og vi har flere kunder, der siger, at de ikke får hovedpine af at drikke dem.

På vinflaskerne skal det være anført, hvad man har tilført vinene af stoffer. Og det er almindeligt at se, at der står, at der er tilsat sulfitter. Det er et andet ord for svovl.

I øvrigt tilsætter man svovl for at stoppe gæringen og forhindrer, at den starter igen.

 

Vi har modtaget nedenstående reaktion på ovenstående:Kære Bornholm - kære vinforsyning.Jeg faldt over jeres hjemmeside ved en tilfældig søgning på Carmenere og kom videre ind på bla. siden om rødvin og hovedpine. Hertil har jeg lyst til at tilføje min egen erfaring.Jeg har desværre i mine voksne år udviklet en tendens til migræne og svær hovedpine. En af de trickerfaktorer der kan udløse denne er ( udover kaffe og bla. chokolade(desværre)) - rødvin. Derfor har jeg i næsten 10 år ikke drukket vin. Det galdt for både hvidvin og rødvin og uanset om de var økologiske - lav i garvesyre - var iltede eller  eller eller  - alt efter alle de gode råd jeg har mødt på min vej. MEN - sidste år var jeg på ferie med min mand i Holland - og blev der af vinkyperen( der selv led af rødvinsintolerance/hovedpine!!) på vores hotel/restaurant  anbefalet at prøve en vin på carmeneredruer. Og så delte min mand og jeg vor første flaske vin sammen! Siden har jeg holdt mig til Carmenere druer og kan nu sagtens drikke vin til maden uden at få hovedpine. Dejligt - ikke? Jeg har forsøgt med andre druer - for nysgerrighedens skyld - men dem kan jeg stadig ikke tåle.Mit gode råd har jeg givet videre til adskillige med samme symptomer som jeg - og det er gået godt for dem også.....Desuden er det jo en dejlig drue som er gået ind som favorit vin i vor omgangskreds og familie.MVH.Christina SydowGrafisk Designer, Arkitekt MAA

 

Skruelåg, kork- eller plasticpropper

Det er en almindelig opfattelse, at vine skal være med gode gammeldags korkpropper.

Skruelåg eller plasticpropper er ofte en betydeligt bedre løsning. Dels skyldes det, at der er megen dårlig kork, dels er kork en mangelvare og dels opstår der af og til en ganske modbydelig smag i de bedste vine med de bedste kvaliteter korkpropper. Denne smag, som kaldes prop, opstår ikke med skruelåg eller plasticpropper. Flere og flere - også store og anerkendte vinhuse går over til plasticpropper eller skruelåg.

Før i tiden var det en almindelig opfattelse, at en vin med skruelåg simpelt hen måtte være for ringe. Det skyldes nok, at det var "hovedpinevinene" i 1960’erne, der også tit var forsynet med skruelåg.